Smink Bas

Tips på veganskt contouringkit

veganskt contouring kit

Contouring är en sminktrend vi blev bekanta med under 2015 och det är verkligen lika aktuellt nu som då även om de flesta nu fått in tekniken för hur man faktiskt gör. Konceptet bygger helt enkelt på att skapa illusionen av att man framhäver vissa saker eller förminskar vissa partier med skuggningar. Dessa skuggningar kan man uppnå både med krämprodukter så som concealers eller med puderprodukter så som bronzers och/eller highlighters. I detta inlägg vill vi tipsa dig om veganska contouring-kit som innehåller alla färger du behöver för att komma igång. 

Puder vs kräm contouring

Det handlar egentligen mest om vad man personligen föredrar, men generellt är puderpaletter/contouring bäst för nybörjare och de som föredrar en lättare och mer naturlig look. Pudret är lätt att blanda ut och få att smälta in i din foundation, vilket betyder att det blir mer subtilt, och det är lättare att sudda ut eventuella misstag.

Krämcontouring är lite svårare – det är mindre förlåtande än pudrets motsvarighet så om du gör ett misstag kanske du måste börja om igen. Kräm ger dock en dramatisk och professionell makeup-look, så om du föredrar starkare sminktrender eller gör din kontur för ett speciellt tillfälle skapar krämcontour en riktig glamfaktor!

makeup revolution vegansk contouring

Makeup Revolution: Ultra Cream Contour Palette

Detta contour-kit från makeup revolution är i krämform och innehåller 8 olika färger som man enkelt kan blanda med varandra för att det ska matcha en så bra som möjligt. Det är väldigt fördelaktigt att den är så mångsidig. 

elf cream contour palette vegansk

Elf: Cream Contour Palette

Denna palett från Elf är också krämbaserad och innehåller 4 st färger, varav 1 är uppljusande. Den går ganska mycket i gult och kanske inte passar exakt alla men utöver det är det en mycket bra och pigmenterad palett för sitt pris. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *