vad är veganskt

Att vara vegan

Att vara vegan innebär kortfattat att man i huvudsak väljer bort att förtära animaliskt, dvs man äter ingenting som kommer från djurriket. Varken kött, mjölk eller ägg – alltså ingenting som kommer från djur. Men veganism är mer än livsstil än bara en kost och i de flesta fall väljer man även bort animaliskt ur alla produkter man förbrukar. Anledningarna kan vara många, framförallt för djurens skull men även miljöns skull.

Vad är veganskt?

Det som är veganskt är alltså produkter som inte innehåller animaliska ingredienser men som inte heller är testade på djur. Är man vegan väljer man oftast bort varumärken som kanske säljs i Kina av just den anledningen, där de har ett krav på att alla kosmetiska produkter som säljs ska ha testats på djur först. Det finns en hel del företag som gärna kallar sig veganska men som fortfarande djurtestar antingen ingredienser eller färdiga produkter på djur. 

Vårt mål på veganguiden

Eftersom att djungeln av skönhetsprodukter är enorm och innehållsförteckningarna kan vara svåra att tyda är vi här för att hjälpa alla att välja veganska skönhetsprodukter i sin vardag. Du kan helt enkelt söka på både produkter och varumärken i sökrutorna och snabbt hitta information om hurvida produkten/varumärket är veganskt och/eller cruelty-free! Ett smidigt sätt att ta reda på om någonting är veganskt eller cruelty-free är också att titta efter märkningar