Tutorials

Sätta på lösögonfransar – 5 steg till att applicera fransar felfritt

sätta på lösögonfransar steg för steg veganguide.se
Lösögonfransar kan vara det som kompletterar en perfekt party-look eller vara det som snabbar på morgonprocessen genom att slippa krångla allt för länge med mascara och annat smink. Att sätta på lösögonfransar ska inte kännas krångligt, tvärtom så går det otroligt snabbt och enkelt när man kan de rätta knepen!

Är man en nybörjare kan det dels kännas svårt att applicera lösögonfransar, men det finns också en mängd olika sorters fransar ute på marknaden varav många är inte veganska. Givetvis är alla fransarna och övriga produkter vi tipsar om på veganguide.se helt veganska och cruelty-free. 

Mink ögonfransar är inte veganska!

Vi skulle gärna vilja tro att alla fina minkar blir älskade, klappade och klippta tills deras päls faller av så att vi kan använda dessa för våra lösögonfransar men precis som oss så förstår nog ni med att så är inte fallet på minkfarmarna och i fabrikerna som framställer fransar. Om ni någonsin sökt efter ”Cruelty-free minkfarmar” och insett att det inte finns några som helst bilder på detta samt väldigt lite information kring dom, så förstår man ju varför. Alla mink-ögonfransmärken som hävdar att deras produkter är ”cruelty-free” är inte ärliga. 

Cruelty-free lösögonfransar

Om du precis som oss istället vill ha verkligt cruelty-free lösögonfransar där inga djur alls skadats i processen ska du välja syntetiska eller mänskliga lösfransar. Det är det enda sättet att garantera att inga djur har dödats eller skadats i framställningen av lösögonfransarna. 

Att sätta på lösögonfransar – våra 5 steg som alltid funkar!

Steg 1:
Till att börja med bör du fundera på vilken modell av ögonfransar du vill använda dig av. Ska det vara ett par vardagsfransar som är diskreta och fungerar utan makeup eller ett par dramatiska partyfransar? Vill du vara diskret och låta alla tro att det är dina egna långa, vackra fransar rekommenderar vi Eylures ”Natural no.031”. Om du är på jakt efter ett par festligare fransar rekommenderar vi Eylures ”Enchanted after dark”. Samtliga av Eylures lösögonfransar är givetvis helt veganska & cruelty-free

Steg 2:
När du inhandlat dina veganska lösögonfransar behöver du packa upp dom ur förpackningen och mäta dom mot din egen fransrad. Om lösögonfransarnas fransrad är längre än din egen behöver du klippa dessa. Gör man inte det riskerar man att fransarna sitter mycket obekvämt vilket i sin tur leder till att ögonen vätskas och franslimmet släpper. Att sätta på lösögonfransar blir otroligt mycket lättare när de passar, och de sitter snyggare (och längre!)

Steg 3:
Ett bra ögonfranslim är a och o när det kommer till att sätta på lösögonfransar! Dels för appliceringen men också för hållbarhet under dagen/kvällen. Att använda ögonfranslimmet du får med i förpackningen är ingenting vi rekommenderar. Vi tipsar istället om att investera i ett bra och billigt ögonfranslim från DUO som är veganskt.

duo veganskt ögonfranslim

Om du använder eyeliner i din sminkning är detta svarta ögonfranslim det bästa alternativet

duo veganskt ögonfranslim vitt

DUO’s vita ögonfranslim torkar genomskinligt och passar därför alla lösögonfransar

Steg 4. 
Vi rekommenderar att man alltid applicerar sina lösögonfransar sist i sin sminkrutin (om man har tänkt ha smink). På så sätt slipper du spilla smink på fransarna så de blir smutsiga. När du är färdig med din look plockar du fram en pincett och håller lösögonfransen i pincetten medans du applicerar franslim på lösögonfransens kant. Låt limmet torka på fransen i ca 20 sekunder (tills det känns kladdigt snarare än rinnigt). Därefter applicerar du fransen inifrån din ögonvrå och ut längst med kantraden. 

Steg 5. 
Ha tålamod och tryck gärna med pincetten på de delar av fransraden som inte sitter helt tätt mot huden. Försök alltid att applicera lösögonfransarna så nära din egen fransrad som möjligt för ett så naturligt resultat som möjligt. Resultatet blir nästan alltid bäst om man har lite is i magen och inte försöker sätta på lösögonfransarna innan limmet har fått torka litegrann. 

(15) Comments

 1. illicit drug abuse note.com/rivotril/n/n5aab08fd3fc6 cleansing herbal tea

 2. Hello. And Bye.
  google404
  hjgklsjdfhgkjhdfkjghsdkjfgdh

 3. Како играти CRYPTO GENIUS мишљење CRYPTO GENIUS мишљења Србија CRYPTO GENIUS плаћање

 4. LonnyDag says:

  how can i find a reverse phone number for free

  https://id800800.com/#

 5. LonnyDag says:

  business phone number search australia

  https://usanotecaller.com/#

 6. how can i find someone’s phone number for free

  https://revers800us.com/#

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *