Färga ögonbryn – Salong eller hemma?

Ska du färga dina ögonbryn på en salong eller hemma, hur skiljer sig metoderna åt och vilka för- och nackdelar finns det? Dessa frågor kommer du få svar på i denna artikel. Då Stockholm är Sveriges mittpunkt för skönhetsvård kommer vi att fokusera på det området när vi kollar på salonger där du kan färga ögonbryn. Salong, skönhetscenter eller spaanläggningar finns det mängder av i huvudstaden. En populär salong där du kan färga ögonbryn i Stockholm är Sveriges Skönhetscenter som finns på flera ställen runt om i staden. Men behöver du verkligen välja en salong för att färga dina ögonfransar eller kan du göra det lika bra hemma? Läs vidare så hjälper vi dig hitta svaret.

Färga ögonfransar – Salong

När du väljer att färga ögonbrynen eller ögonfransar i en salong så ger det dig en större valmöjlighet, och du behöver inte förbereda något inför bokningen. Du kan enkelt boka en tid för att bara färga dina ögonfransar, men du kan också boka större paket där du till exempel får med fransfärgning, brynfärgning och brynplockning. Du kan smidigt anpassa dina bokningar utifrån vilka behandlingar du behöver vid varje tillfälle.

Baksidan är så klart att det kostar mer än om du skulle göra det hemma och att du behöver ta dig till salongen som utför behandlingen. Däremot kommer resultatet av en ögonbryns- eller fransfärgning på en salong oftast bli bättre eftersom det utförs av proffs som har specialutrustning.

Färga ögonbryn – Stockholm

Om du ska färga ögonbryn i Stockholm finns det flera olikaskönhetssalonger att välja mellan och det kan vara svårt att veta vilka som passar dig bäst. Då en ögonbrynsfärgning blir en del av ditt ansikte är det extra viktigt att du väljer rätt och att resultatet blir lyckat. För att hjälpa dig på traven hittar du en lista här nedanför på några olika aktörer som erbjuder att färga ögonbryn i Stockholm.

Här kan du fixa ögonbrynen i Stockholm

Sveriges Skönhetscenter

Sveriges Skönhetscenter erbjuder brynplockning, fransfärgning och brynfärgning som separata behandlingar eller i prisvärda paket. Du kan boka direkt på deras hemsida.

GREENSALON

På GREENSALON kan plocka och färga dina ögonbryn. Med sin special behandling Henna Bryn får du en hållbarhet upp till 6 veckor med deras henna bryn teknik.

Salong Hudnära

Salong Hudnära har behandlingar från 165 kr och fokuserar framför allt på brynplockning men de erbjuder självklart också färgning av fransar och bryn.

Vallentuna Hudvårdssalong

Vallentuna hudvårdsalong erbjuder behandlingar för båda bryn och fransar. De erbjuder även skonsamma lash lifts för dig som vill ha fint böjda fransar.

Ögonbrynsfärgning hemma

När du gör en ögonbrynsfärgning hemma behöver du vanligtvis göra behandlingen varje 2–3 vecka för att resultatet ska sitta i, till skillnad från salonger där en behandling vanligtvis håller i cirka 6 veckor. När du köper ett kit för ögonbrynsfärgning så räcker det ofta för mellan 3–10 behandlingar beroende på vilken produkt du köper. Så kolla alltid hur många behandlingar som ingår innan du jämför priser, då det viktigaste är pris per behandling och inte det totala beloppet. För att underlätta processen hittar du både en video och textinstruktioner för hur du ska gå till väga i nästa steg.

Färga dina ögonbryn hemma – Steg för steg

01 Förberedelser inför behandlingen

Detta steg är valbart men kommer att förbättra ditt slutliga resultat. Börja med att ansa brynen och rengör sedan huden runtomkring området. Klipp ner eventuella långa hårstrån så att du får en jämn längd på fransarna.
Är du rädd att det kommer komma färg runtomkring kan du ta en liten mängd vaselin runtomkring för att fånga upp oönskad färg.

02 Blanda färgen för ögonbrynet

I nästa steg ska du blanda färgen. Följ instruktionerna på förpackningen då koncentrationen kan skilja sig från olika produkter. Vissa hemma behandlingar kommer färdigblandade.

03 Applicera färgen på ögonbrynet

Applicera färgen på ögonbrynet. Börja längst ut på ögonbrynet och arbeta in mot fransroten. När du är klar kan du justera med penseln så att resultatet blir perfekt och ta bort färg som hamnat utanför på kanterna (har du applicerat vaselin så blir det mycket enklare). Låt färgen verka utifrån instruktionerna på förpackningen.

04 Rengör och tvätta av

Tvätta av ögonbrynen med en mjuk trasa eller bomullsrondell. Använd en pincett för att göra några sista korrigeringar och slutligen kan du använda en ögoncreme för att vårda huden.