Övrigt Hudvård

Allt om vegansk tandblekning!

vegansk tandblekning

Att bleka tänderna har länge varit populärt. Många av de tandblekningar som görs kan dock ge skada på tänderna och emalj, och även vara skadligt för djur. Att bleka tänderna veganskt är varken svårare eller dyrare men att hitta rätt produkter eller salong kan istället bli problemet. Väljer man att bleka tänderna veganskt gör man det generellt skonsammare men framförallt stöttar man inte heller djurtester eller animaliska ingredienser! 

Vegansk tandblekning hemma

Ett kostnads- och tidseffektivt sätt att bleka tänderna på är att man gör det hemma på sig själv.  Dessutom så är de veganska tandblekningsprodukter som säljs för hemmabruk mildare än i de ämnen som används vid tandblekning på salong. Det man behöver komma ihåg när man använder sig av tandblekning är att missfärgningar på tänderna man vill bli av med kommer att komma tillbaka om man fortsätter dricka te, kaffe och vin – det är nämligen sånt som orsakar missfärgningar på tänderna från första början. Rökning och snusning leder också till missfärgade tänder så om du önskar att behålla ditt vita hollywoodsmile efter blekning – sluta upp med allt som färgar tänderna därefter för längre resultat!

BlanX White Shock

En grym vegansk tandblekning som snabbt ger vitare tänder. I detta startpaket får du med 30ml vegansk tandblekning samt en LED-ljuslampa. Denna innehåller inget slipmedel och bleker därför tänderna både skonsamt och veganskt. 
  • Vegansk

Aqua, Sorbitol, Hydrated Silica, Isopropyl Alcohol, Silica, Cellulose Gum, Hydroxyapatite, Aroma, Glycerin, Tetrapotassium Pyrophosphate, Cetraria Islandica Extract, Usnea Barbata Extract, Sodium Myristoyl Sarcosinate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Sodium Saccharin, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, CI 77891, CI 42090

Kan man bleka tänder naturligt och veganskt hemma?

På sociala medier och på internet cirkulerar massvis med tips på hur man enkelt och naturligt (helt utan kemikalier) ska kunna få vitare tänder. Några ämnen som sägs kan vara effektiva mot missfärgningar på tänderna är kokosolja och gurkmeja. Man kan skölja munnen med en matsked kokosolja på morgonen eller kvällen kan ha en viss positiv inverkan på tänderna

 

Bleka tänderna med bikarbonat hemma

Vissa delar även med sig av tips så som att blanda jordgubbar med bikarbonat – bikarbonat återfinns ofta i tandblekningskrämer och finns att inhandla hos Jordklok! Jordgubbar har en viss effekt på missfärgningar på tänder, men att tänka på är det faktum att när missfärgningar på tänderna försvunnit fortsätter syran i jordgubbarna att äta sig in i tandens emalj. Detta är därför ingenting vi rekommenderar att man gör ofta eller under en lång tid men kan vara en snabb lösning för enskilda tillfällen. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *